Начин на приготвяне
За тази мелба ще ви трябва голяма хрупкава бисквита с диаметър около 20 сантиметра.
Тези бисквити се продават специално за мелби и сладоледени десерти, аз лично се снабдявам с тях от Италия.
Ако не разполагате с подходящи, използвайте четири по-малки с правоъгълна форма, които да наредите плътно една до друга в чиния.
Върху бисквитата (или плътно наредените една до друга по-малки бисквити) сложете част от малините, обелените и нарязаните на кръгчета киви, две топки ягодов сладолед, върху тях три топки ванилов сладолед, направете връхче върху мелбата със сметаната от спрея и гарнирайте с цели ягоди и черни боровинки.
Накрая поръсете с кокосовите стърготини и сервирайте веднага.
Тъй като мелбата е голяма, редно е да я споделите (подходяща е за двама).
Плодовата мелба върху хрупкава бисквита е готова.