Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Млечен сладолед»Млечен ванилов домашен сладолед

Млечен ванилов домашен сладолед

Млечен ванилов домашен сладолед
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
28 мин.
Порции
4
"Млечен ванилов домашен сладолед, който задължително да гарнирате с домашно сладко от череши"

Необходими Продукти

  • мляко - 900 мл
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 250 г
  • сладко от череши - по желание
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си разделяме яйцата на жълтъци и белтъци в купи.

Където са жълтъците, добавяме 1 с.л. захар и ги разбиваме добре.

Към тази смес си наливаме цялото количество мляко при непрекъснато бъркане.

Поставяме съда на умерен котлона и варим отново при непрекъснато бъркане.

Тази смес трябва да се сгъсти малко, а ние разбираме, когато сместа се разточи по шпатулата.

Тогава отстраняваме съда и го прехвърляме в друг съд за да изстине по бързо.

Ако искаме да се получи ванилов сладолед, добавяме 1 опаковка и разбъркваме отново.

Вземаме си другата купа, където са белтъците, и към тях добавяме останалата захар, а тя е 240 г.

Разбъркваме с бъркалка за кратко, колкото да се смесят.

Поставяме купата на водна баня и я загряваме за 5 минути при непрекъснато бъркане.

Когато изтече времето, отстраняваме от водата и разбъркваме с миксер .

Получават се пухкави разбити белтъци.

Толкова трябва да разбиваме, че когато обърнем съда, сместа да не пада.

Поглеждаме първата купичка с млечният крем, който трябва вече да е изстинал, и започваме да добавяме по малко от белтъка и да бъркаме.

Бъркането може да става с бъркалка.

Така прибавяме цялата смес, където се получава гладък и хомогенен крем.

Изсипваме сладоледа в съд и го поставяме във фризера за едно денонощие.

При поднасяне на млечен ванилов домашен сладолед по желание може да поставите от сладкото от череши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

veronnika_pavlova
veronnika_pavlova
Много вкусно!
03.07.2023 14:59
1
Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Много апетитен
02.07.2023 07:15
2