Начин на приготвяне
Първо си разделяме яйцата на жълтъци и белтъци в купи.
Където са жълтъците, добавяме 1 с.л. захар и ги разбиваме добре.
Към тази смес си наливаме цялото количество мляко при непрекъснато бъркане.
Поставяме съда на умерен котлона и варим отново при непрекъснато бъркане.
Тази смес трябва да се сгъсти малко, а ние разбираме, когато сместа се разточи по шпатулата.
Тогава отстраняваме съда и го прехвърляме в друг съд за да изстине по бързо.
Ако искаме да се получи ванилов сладолед, добавяме 1 опаковка и разбъркваме отново.
Вземаме си другата купа, където са белтъците, и към тях добавяме останалата захар, а тя е 240 г.
Разбъркваме с бъркалка за кратко, колкото да се смесят.
Поставяме купата на водна баня и я загряваме за 5 минути при непрекъснато бъркане.
Когато изтече времето, отстраняваме от водата и разбъркваме с миксер .
Получават се пухкави разбити белтъци.
Толкова трябва да разбиваме, че когато обърнем съда, сместа да не пада.
Поглеждаме първата купичка с млечният крем, който трябва вече да е изстинал, и започваме да добавяме по малко от белтъка и да бъркаме.
Бъркането може да става с бъркалка.
Така прибавяме цялата смес, където се получава гладък и хомогенен крем.
Изсипваме сладоледа в съд и го поставяме във фризера за едно денонощие.
При поднасяне на млечен ванилов домашен сладолед по желание може да поставите от сладкото от череши.
Коментари