Начин на приготвяне
Картофите почистваме, белим и настъргваме на едро ренде. Посоляваме със солта и оставяме в купа да постоят около 20 минути, за да се отдели водата от тях.
След това с ръце силно изстискваме картофите, докато се прецеди цялата вода. Прехвърляме в купа, добавяме черен пипер, кимион, чубрицата, разбитите яйца и олиото. Разбъркваме хубаво.
В тава постиламе хартия зя печене и леко я намазваме с олио.
Нарязваме бутер тестото на еднакви квадрати и отстрани от лентички бутер тесто правим нещо като рамка.
Пълним ги с картофената смес, като разстиламе равномерно, без да покриваме рамките.
Напръскваме леко с олио и печем пататника в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.
Мини пататникът в бутер тесто е много вкусен.