Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Баница с бутер тесто

Баница с бутер тесто

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Баница с бутер тесто1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8-10
"Приготвянето на баница е изкуство, замесването на тестото, точенето на корите ... Да, опитайте и нашето предложение с бутертесто"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 пакет
  • яйца - 1 бр.
  • гъби - печурки - 200 гр.
  • чушки - зелени 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол
  • босилек - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч. л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на шайби (не много тънки), гъбите и чушките на по едри парчета - важно е зеленчуците да са хрупкави и да се усещат.

Загряваме зехтина, запържваме гъбите за 1 - 2 мин добавяме лука и чушките, подправяме и пържим още 2 - 3 мин.

Разделяме тестото на две равни части - да не е размекнато, да е извадено токущо от хладилника.

Поставяме половинката в леко навлажнена тава (така по лесно се отлепя после баницата или ако предпочитате хартия за печене) и печем в предварително загрята на 220 грaдуса фурна докато побелее, приблизително 5 мин.

Разстиламе отгоре охладената плънка, покриваме с другата кора, мажем с жълтък и нарязваме на парчета. Връщаме във фурната леко намаляваме, да речем до 200 гр. , и печем до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
42
32
20
10
Дай твоята оценка: