Начин на приготвяне
Натрошете бисквитите и ги омесете с размекнатото масло. Оформете на тесто. Разстелете тестото в тавичка с подвижен ринг.
Сложете тавичката за около 20 минути в хладилник, за да се стегне бисквитеният блат. Запечете го в загрята фурна за 5-6 минути. Охладете блата.
Разбийте крема сиренето с миксер, добавете заквасената сметана, киселото мляко и пудрата захар. Разбийте до еднородност.
Разтворете желатина в студена вода, след което го загрейте на водна баня. Изсипете го в крема, като оставите част от него за поливане на плодовете.
Разстелете крема върху бисквитения блат. Наредете отгоре парченца плодове.
Полейте с желатин и оставете чийзкейка за едно денонощие в хладилник, за да се стегне. Преди поднасяне поръсете с пудра захар.
Чийзкейкът Асорти е готов.