Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Завита домашна баница

Завита домашна баница

Завита домашна баница
Снимка: Диляна
3 / 5
18/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
95 мин.
Порции
8
"Ако от кухнята се носи неустоим аромат, който ви кара да станете от топлото легло, значи някой приготвя вкусна завита домашна баница"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 300 мл
  • мая - 30 г
  • захар - 1 ч л
  • сол - 1 с л равна
  • яйца - 2 бр
  • брашно за баница - София мел 800 г
  • плънка
  • сирене - 300 г натрошено
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • олио - 4 с.л.
  • заливка
  • яйца - 2 бр
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • олио - 4 с.л.
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 100 мл топло прясно мляко се натрошава маята, добавя се захарта и малко брашно, разбърква се на кашичка и оставяме да шупне. Сипва се активираната мая в средата на брашното, добавяме останалото прясно мляко, сол, яйца и замесваме средно меко тесто.

Разделя се на 5 равни части и покриваме в кърпа да втаса за 30 минути. В купа се натрошава сирене, добавяме разбити яйца, олио и щипка сол. Разбърква се добре.

Всяка топка се разточва на средно тънка кора и се ръси с част от плънката. Завива се и поставяме рулата в намазнена тава като охлюв. Така се оформя и останалото тесто, докато се напълни тавата.

Разбиват се яйцата с киселото мляко и олиото, заливаме баницата равномерно. Печем в загрята фурна 170 градуса за 40-45 минути до златисто.

Изважда се и намазваме с масло за разкош.

Вкусотия!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Получи се истински разкош! Благодаря за идеята !
19.07.2017 15:54
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Толкова апетитно изглежда Вили, че ми идва да си чупна едно голяяямо парче! Поздрави!
19.07.2017 09:56
1
Покажи всички подкоментари