Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Домашна баница с типово брашно

Домашна баница с типово брашно

Домашна баница с типово брашно
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Вкусна домашна баница с айрянче, чудесна за похапване!"

Необходими Продукти

  • топла вода - 300 мл
  • сол - 1 ч.л. равна
  • захар - 1 ч.л.
  • мая - 1 пакет суха
  • брашно типово - 650 г
  • за потапяне
  • мас - 1 с.л. разтопена
  • олио - 4 с.л.
  • плънка
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • сирене - 300 г натрошено
  • масло - 40 г за намазване на готовата баница
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оформете кладенче в типовото брашно, поръсете сол, захар, сухата мая.

Сипете топла водичка и с вилица се разбърква на гъста каша, когато стане трудно, се замесва средно тесто, да не лепне.

Покривате с фолио, оставете на топло да втаса 20 минути.

Натрошете в купа сиренето, отделно се разбиват яйцата с киселото мляко.

Разтопете в купа мас и смесете с малко олио.

Всяка топка се точи на малка кръгла кора 20 см, после се топи в гореща мазнината и на плота се дърпа, докато можете.

С четка намажете с яйцата, поръсете сирене и навивате на руло.

Сложете го в тава намазана с олио навито като охлюв, но на разстояние, за да може да бухне витата баница. Така се навиват всички кори.

Отгоре намажете точената баница с останалата яйчена смес, смесена с останалата мазнина. Сложете в студена фурна и печете едно стъпало под средното ниво на 180°C до зачервяване. При мен беше готова за 40-45 минути.

Извадете, намажете с малко масло и покривате с кърпа.

Вкусна домашна баница с типово брашно с айрянче, чудесна за похапване!

Весели празници!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: