Шарлота с диви малини

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5274k1k2k5
Шарлота с диви малини
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 3
21/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Толкова вкусен и лек десерт, истинска наслада за сетивата"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 1 голям пакет
  • прясно мляко - 150 мл
  • бейлис - 50 мл
  • ванилия - 1 бр.
  • сладкарска сметана - 500 мл
  • кисело мляко - 100 г цедено
  • захар - 200 г
  • малини - 400 г диви
  • желатин - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред захаросвам малините със захарта, за да си пуснат сока. Половината количество прибавям в крема, а другата половина ще е за най-горния слой на шарлотата. Сокът се отделя.

Разбивам в дълбок съд охладената сладкарска сметана с ванилията и цеденото мляко.

Бишкотите срязвам на половинки и потапям леко в сместа от студеното прясно мляко и Бейлиса. Подреждам около ринга в тортена форма с подвижно дъно.

Дъното също покривам с бишкоти. Върху тях слагам половината крем, начупвам парченца бишкоти и слагам половината количество от малините.

Добавям и останалия крем. Заравнявам внимателно. Най-отгоре разпределям другата половина от малините.

Накисвам желатина в малко студена вода, докато набъбне. Загрявам на водна баня леко, докато се разтопят напълно кристалчетата. Към топлата смес прибавям отделения малинов сок, разбърквам добре и изсипвам внимателно най-отгоре върху малините.

Бишкотената торта се поставя на студено, докато стегне. Отстранява се рингът на тортената форма, преди да се нареже на парчета.

Шарлотата с диви малини е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: