Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Рататуй»Запечен Рататуй на сач

Запечен Рататуй на сач

Запечен Рататуй на сач
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Щом и Рататуя успяхме да побългарим...за нас няма граници"

Необходими Продукти

  • патладжани - - 1/2 бр.
  • тиквичка - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • гъби от буркан - 1/2 ч.ч.
  • чушки - 1 зелена
  • чушки - 1 червена
  • подправки - 1 с.л. пикантина за зеленчуци
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • сирене - 100 г
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука, тиквичката, патладжана и двата вида пипер почистваме и режем на не много ситно. Гъбите изцеждаме от водата им.

Вземаме сача, поръсваме с малко олио и всичките зеленчуци поставяме отгоре заедно с гъбите.

Подправяме със зеленчуковата пикантина.

Прибавяме наситнения чесън и нарязания домат.

Поставяме във фурната и печем до почти пълното изчезване на течността.

След като извадим сача, поставяме нарязаното сирене на кубчета отгоре.

Рататуят на сач се серива топъл.

Запеченият Рататуй на сач е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: