Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Рататуй»Летен рататуй на фурна

Летен рататуй на фурна

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Летен рататуй на фурна
Снимка: Сергей Анчев
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Със свежи зеленчуци от градината най-вкусен рататуй се приготвя - опитайте и ще се уверите и сами"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • чушки - 1 червена
  • домати - 4 домата, добре узрели
  • целина - 1 стрък
  • чесън - 6 скилидки
  • зехтин - 6 с.л. висококачествен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се обелват на иввици по около 2 см., заедно с тиквичките, лука и чушката се нарязват на едро.

Целината и чесънът се нарязват на ситно. Доматите се настъргват на ренде. Поставят се в тиганче заедно с 2 с.л. зехтин и 2 скилидки чесън и се запържват 5 мин.

Всичко се обърква в тавичка с малко сол и се слага във фурна на 180 градуса.

Залива се зехтинът. След 20 мин се омесва и подравнява. След още 20 мин е готово.

Не забравяйте, че рататуй върви с бяло саламурено сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: