Начин на приготвяне
Картофите се измиват хубаво под течаща вода и с помощта на гъба се изтърква кората им. Без да се белят се нарязват на полумесеци.
Тавичката се намазва с част от маслото, слагат се в нея картофите, посоляват се със сол, поръсват се с червения, черния пипер, кимиона и ронената чубрица.
С лъжица се разбъркват внимателно картофите и се доливат бирата и бульонът. Останалото масло се нарязва на кубчета и се подрежда върху картофите.
Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 50 минути, като на всеки 15 минути печените картофи се разбъркват с лъжица.
Поднасят се горещи, гарнирани с чери доматчета и стрък магданоз. И задължително с халба изстудена бира!
Вкусните бирени картофки на фурна са чудно бирено мезе.