Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Бирени бутчета на фурна

Бирени бутчета на фурна

Бирени бутчета на фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
2
"Сочно и вкусно пилешко месце, което никой няма да откаже!"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол - на вкус
  • лимони - 2 с.л. сок
  • вода - 50 мл
  • бира - 50 мл светла
  • за гарнитурата
  • маслини - 1 шепа
  • домати
  • краставици
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват олиото, сок от лимон и подправките. Разбъркват се добре и с готовата смес намазваме пилешките бутчета.

Нареждат се в тавичка, покриваме със свежо фолио и оставяме да престоят 2-3 час, ако може и за една нощ в хладилника.

Изважда се тавата и наливаме водата и бирата до тях, не отгоре, за да не отмие подправките. Покриваме с алуминиево фолио. Печем в загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути.

След това се сваля фолиото и печем, докато се получи златист цвят и хрупкава коричка.

Поднасяме със салата, приготвена от домати, краставици, маслинки и стрък пресен магданоз. Сочно и вкусно печено пиле!

Бирени бутчета на фурна са много апетитни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: