Начин на приготвяне
Белим картофите, измиваме и нарязваме, като за пържене. В подходящ съд кипваме посолена вода.
Сипваме картофите и бланшираме за 1-2 минути. После слагаме в голяма цедка, обливаме със студена вода и оставяме картофките да се отцедят добре.
Когато са готови, слагаме в купа, посоляваме с хималайска сол на вкус, поливаме с олио (3 с.л. или повече по вкус) и разбъркваме. Ръсваме царевично брашно и отново разбъркваме добре с лъжица.
Изсипваме картофките в тава върху хартия за печене, като парченцата трябва да са на разстояние едно от друго и слагаме в нагрята на 180-200 градуса фурна. Като започнат да се запичат, разбъркваме и печем до готовност.
Сервираме топли и с чеснов млечен сос, кетчуп и украсени с листенца пресен магданоз.