Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Средиземноморска салата с пилешко

Средиземноморска салата с пилешко

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Средиземноморска салата с пилешко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Опитахме я - как да не се влюби човек в Средиземноморската кухня"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 200 г гърди
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • картофи - 10 малки
  • домати - 2 броя
  • магданоз - 2 - 4 стръка или босилек
  • маслини - няколко черни
  • лук - 1 глава червен
  • За дресинга
  • чесън - 1 скилидка
  • каперси - 1 с.л. или зелени маслини/
  • аншоа - 2 филенца
  • майонеза - 2 с.л.
  • горчица - 2 с.л.
  • кисело мляко - 4 - 5 с.л.
  • оцет - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото на късчета. Овкусете ги със сол и черен пипер и ги мариновайте с лимоновия сок за 20 минути. След това ги изпържете в малко сгорещен зехтин и ги оставете да изстинат.

Успоредно с това сложете картофите да се сварят. След това ги изплакнете под студена вода, обелете ги и ги оставете да изстинат.

Нарежете картофите в купа, добавете накълцания лук, домати, магданоз, черни маслини. Всички съставки за дресинга се разбъркват заедно с претритата аншоа и каперсите.

С дресинга полейте салатата, овкусете с малко сол, черен пипер, разбъркайте и поднесете.

Прекрасна салата с месо, която можете да поднесете на своите гости!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
54
41
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Митко
Митко
з.0нглжлэтвна
04.11.2012 16:01