Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макаронена Салата»Средиземноморска салата с Орзо

Средиземноморска салата с Орзо

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Средиземноморска салата с Орзо
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
15/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
28 мин.
Порции
3
"Една по-различна салата, която ще ви впечатли с вкус и очарова с аромат"

Необходими Продукти

  • орзо - 1 ч ч.
  • чери домати - 1 ч.ч.
  • черни маслини - 1/2 ч.ч.
  • нахут - 1 ч.ч. сварен
  • козе сирене - 80 г
  • червен лук - 1 глава
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 4 с.л.
  • лимон - 1/2
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Орзото се сварява в подсолена вода, изцежда се и се поставя в купа да изстине.

Към пастата се прибавят разполовените чери домати, обезкостените маслини и свареният нахут.

Прибавя се червеният лук, сиренето, нарязано на кубчета, и наситнен пресен магданоз.

За дресинга се счуква чесънът, прибавя се зехтинът и сок от половин лимон. Сместа се разбърква хубаво и с нея се залива макаронената салата.

Овкусява се със сол и черен пипер.

Средиземноморската салата с Орзо е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: