Начин на приготвяне
В купа смесваме сухите съставки без маята.
Нея ще разбъркаме с леко топлата лимонада, отделно ще счупим 5-те яйца в друг съд и ще добавим киселото мляко, след което ще разбием до хомогенна смес.
Връщаме се при брашното, за да сглобим всичко в едно.
След като разбъркаме брашното, захарта, бакпулвера и ванилиите, при тях добавяме лимонадата, в която е престояла и маята, добавяме и яйцата с киселото мляко, след което настъргана кора на един лимон заедно със сока на лимона, и започваме да месим всичко, докато придобие формата на тесто.
След като вече почти сме омесили нашето тесто, е време за маслото, което добавяме в тестото и започваме да месим, докато маслото не бъде поето от тестото.
След като вече сме приготвили тестото, не го оставяме да си почине. Ще почива чак във фурната!
От готовото тесто започваме да откъсване парчета колкото орех (но не от малките орехи), след това взимаме от нарязания локум и поставяме в тестото, след което го скриваме вътре.
Така получените курабийки намазваме с жълтък и поръсваме със захар, след което печем на 180 градуса за 30 мин.
Да ви е сладко! Курабийките с лимонада са готови.