Начин на приготвяне
В купа с миксер се разбиват яйцата със захарта до побеляване. Добавят се разтопено масло, ванилия, канела и накрая брашното с бакпулвера. Разбърква се на еднородна кексова смес.
Плодовете се измиват и нарязват на парченца. Приготвя се пълнежът, като в друг съд се разбърква с миксер извара, пудра захар, ванилия и яйцето. В тавичка върху хартия за печене сипваме половината кексова смес.
Отгоре наредете от двата вида плод и с малка чаена лъжичка се разпределят половината изварена смес.
Покрива се с останалото тесто, отново се слага извара и се завършва с плодове.
Печем в загрята фурна на 180 градуса около 45-50 минути, до суха клечка. След това плодовият сладкиш се изважда върху решетка да се охлади. Внимавайте, защото е много чуплив.
Поръсваме с пудра захар и нарязваме на парчета като торта. Страхотна комбинация за любителите на сладкиши.
Рецептата е от Кулинарен еликсир. Сладкишът с извара и плодове е чуден.