Вкусен веган таратор

Вкусен веган таратор

Рая АндоноваРая Андонова
Иноватор
519
2k
929
1k
7
06/12/2019
"Таратор, но във вариант за вегани"
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 668
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • слънчогледови семки - 1 шепа сурови белени (около 4 с.л.)
  • вода - 3 ч.ч.
  • краставици - 2 бр.
  • чесън - ситно нарязан или малко на прах
  • копър - малко
  • лимонов сок - прясно изцеден
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слънчогледовите семки се накисват в гореща вода за около 3 часа. Измиват се и се отцеждат.

В блендер се смилат с малко вода. Когато станат на каша, се добавя останалата вода и се блендира още, докато стане нещо като айрян.

В купа се излива получената слънчогледова течност и се изстисква лимонов сок. Добавя се сол.

Краставицата се нарязва на малки кубчета или се настъргва. Прибавят се чесънът и копърът.

Бележка: Като се направи тараторът, млякото няма въобще вкус на слънчогледови семки. Лимонът го прави по-кисело, да наподобява кисело мляко, и затова всеки сам си преценява колко лимон да сложи, и след като се добавят останалите продукти, дори и съвсем леко не се усеща вкус на лимон.

Не съм пробвала с много лимонов сок, така че не гарантирам, че и с цял изцеден лимон все ще е добре. Може и да се добави олио, но не е задължително, защото и без това се прави от слънчоглед и не е необходимо още.

Вкусният веган таратор е готов.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар