Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Таратор»Таратор с кефир и орехово масло

Таратор с кефир и орехово масло

НиколаНикола
Чирак
27188143
Таратор с кефир и орехово масло
Снимка: Никола
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Един по-различен таратор с вкус, който ще ви плени от първата лъжица"

Необходими Продукти

  • кефир - 700 мл
  • краставици - 1 средно голяма
  • копър - 1 връзка
  • орехи - 5 - 6 с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • орехово масло - 4 - 5 с.л.
  • сол - на вкус
  • вода - според гъстотата на кефира
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме краставичката на ситно или настъргваме на ситно ренде.

Слагаме я в купа. Обелваме и смачкваме чесъна.

Разбиваме кефира и го добавяме и него.

Посоляваме на вкус и разбъркваме добре и при нужда добавяме малко водичка.

Сипваме в купички, слагаме ситно нарязания копър, наситнените орехи и ореховото масло.

След това похапваме таратора с апетит.

Тараторът с кефир и орехово масло е много вкусен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: