Освежаващo плодово желе

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
365
2k
605
721
2
07/08/2017
"Икономично, вкусно, разхлаждащо!"
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 169
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Желета

Начин на приготвяне

Прасковите се измиват, махат се костилките и се обелват. След това се слагат в съд, добавя се 1 с.л. пудра захар и се пасират. Към тях се добавя мляко, докато сместа стане 250 мл.

По същия начин се процедира и с пъпеша. Пъпеш, захар, мляко - пасират се до 200 мл. В чашка се сипват 50 мл вода и желатинът. Оставя се да набъбне. След това се разтапя на водна баня.

Разделя се на 2 равни части и се изсипва в двете смеси. Разбъркват се хубаво и се изсипват във формички.

Желетата се оставят в хладилник за около 2 часа.

Може да се сервират с парченца плод. Ако желаете може да пробвате и с друг вид плод.

Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
6.30 лв.
Виж ››

Сигурен начин да опазите мъфините свежи и далеч от любопитните погледи на лакомниците е тази практична метална кутия

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар