Начин на приготвяне
Изкарвам масло на стайна температура. Разбивам яйцата с миксер. В киселото мляко слагам содата да шупне.
Добавям олиото на тънка струйка и киселото млякото. Пресявам брашното. Прибавяме брашното при другите съставки и разбъркваме отново.
Нарязвам на дребно кренвирша. Нарязвам кашкавала и после маслините. Слагам към сместа нарязаните продукти без кашкавала. Обърквам много добре всичко, но вече без да бъркаме с миксера.
Намазнявам си форма за мъфини от 12 бр. с краве масло и набрашнявам леко. Намазвам я с масло тъй като става по–вкусно. Изсипвам сместа с лъжица по-равно и заглаждам.
Най–накрая бучвам отгоре от кашкавала, който нарязах на парченца. Смесваме в чиния белия сусам, тъмния сусам и суровите слънчогледови семки.
Взимаме с ръка от тях и поръсваме върху солените мъфини. Пека на 180 градуса в загрята фурна. Като ги изпека ги вадя да се охладят леко. Хапваме с айран. Да ви е сладко!
Солените мъфини със семена са готови.