Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Солени Мъфини»Солени мъфини със семена

Солени мъфини със семена

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Солени мъфини със семена
Снимка: Анонимен
2 / 3
09/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Меки солени мъфинчета Нямаме търпение да ги опитаме, а вие?"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кренвирш - 1 бр.
  • кашкавал - 60 г. за отгоре
  • маслини - 12 бр. черни
  • типово брашно - 2 ч.ч.
  • слънчогледови семки - 1 с.л. сурови
  • сусам - 1 с.л. бял
  • сусам - 1 с.л. тъмен
  • сода - 1 ч.л
  • масло - 3 - 4 с.л за намазване на формите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изкарвам масло на стайна температура. Разбивам яйцата с миксер. В киселото мляко слагам содата да шупне.

Добавям олиото на тънка струйка и киселото млякото. Пресявам брашното. Прибавяме брашното при другите съставки и разбъркваме отново.

Нарязвам на дребно кренвирша. Нарязвам кашкавала и после маслините. Слагам към сместа нарязаните продукти без кашкавала. Обърквам много добре всичко, но вече без да бъркаме с миксера.

Намазнявам си форма за мъфини от 12 бр. с краве масло и набрашнявам леко. Намазвам я с масло тъй като става по–вкусно. Изсипвам сместа с лъжица по-равно и заглаждам.

Най–накрая бучвам отгоре от кашкавала, който нарязах на парченца. Смесваме в чиния белия сусам, тъмния сусам и суровите слънчогледови семки.

Взимаме с ръка от тях и поръсваме върху солените мъфини. Пека на 180 градуса в загрята фурна. Като ги изпека ги вадя да се охладят леко. Хапваме с айран. Да ви е сладко!

Солените мъфини със семена са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: