Начин на приготвяне
Приготвя се кремът, като се смесва 300 мл прясно мляко и сметана.
Поставя се в подходящ съд на котлона да загрее заедно със захарта. В останалите 100 мл прясно мляко се разбърква нишестето на гладка кашичка и сипваме в горещата смес.
Намалява се котлонът и се бърка непрекъснато на гладко кремче. Сваля се добавяме ванилия и масло, разбърква се докато се разтопи.
В правоъгълна тавичка сипваме 4-5 с. л. крем, разнася се по дъното и нареждаме ред бисквити, отгоре отново крем, бисквити и така докато свършат продуктите, като се завършва с крем.
Останаха ми две бисквитки които се натрошават отгоре и с нож се маркират квадрати. Върху всеки се поставя половин пура с кокосов пълнеж и се поръсва в единия край с малко кокосови стърготини.
Оставя се в хладилник да стегне, нарязва се и сервираме с домашна лимонада с лед.