Начин на приготвяне
Слагаме 900 мл от млякото да ври в тенджерка на котлона. Вътре слагаме и 1 ч.ч. захар и разбъркваме, за да се разтопи захарта.
В 100 мл от прясното мляко слагаме съдържанието на 1 пакетче ванилия и разбъркваме да се разтвори и стане на кашичка с помощта на лъжица. Като заври млякото, добавяме и разтвореното пакетче нишесте и 1 ванилия вътре и разбъркваме бързо с телена бъркалка, като внимаваме да не станат бучици.
Добавяме вътре 20 г кокосови стърготини и разбъркваме. Добавяме и 2 с.л. масло за по-хубав вкус на крема. Като почне да прави балончета, дърпаме и разбъркваме добре.
Отделяме си 2 бисквити от пакета. В продълговата тавичка си редим 1 ред бисквити, наредени плътно една до друга. Следва ред крем, пак ред бисквити и завършваме с крем.
Нарязваме на много дребно двете бисквити. Смесваме ги с 10 г кокосови стърготини и ги разпределяме върху последния ред крем на тортата. Оставяме я за 1 денонощие да омекне. Режем на квадрати и хапваме с кафе.
Да ви е сладко!