Начин на приготвяне
Най-напред с пасатор разбивам добре спанака. Прибавям яйцата, млякото, брашното, олиото и солта - бъркам в дълбок съд с миксер.
Трябва да се получи смес с нормална гъстота за палачинки. По ваша преценка, ако се налага, добавете още брашно или мляко.
В подмазан тиган изпичам от двете страни палачинките до леко порозовяване.
За плънката настъргвам на едро ренде сварените яйца и половината кашкавал, нарязаната на ситно печена чушка, натрошеното саламурено сирене. Разбърквам и добавям топеното сирене, фета сирене, готварската сметана и черния пипер.
С тази плънка пълня всяка палачинка, като загъвам и краищата, за да не излезе при печенето.
Нареждам палачинките в подмазана тавичка, поръсвам с останалото количество кашкавал и маслото на парченца.
Пека за най-много 10 минути в предварително загрята на 250 градуса фурна. Спаначените палачинки са вкусни както топли, така и студени.