Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Спаначена палачинка с пълнеж от различни видове сирена

Спаначена палачинка с пълнеж от различни видове сирена

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Спаначена палачинка с пълнеж от различни видове сирена
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Страхотна комбинация от вкусове и аромати - тази палачинка трябва да се опита"

Необходими Продукти

  • за палачинките
  • яйца - 2 бр.
  • спанак - 200 г замразен
  • брашно - около 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1 с.л.
  • масло - 50 г
  • сол - щипка
  • за пълнежа
  • яйца - 3 твърдо сварени
  • чушки - 1 бр. печена червена
  • сирене - 150 г саламурено
  • топено сирене - 150 г
  • кашкавал - 200 г
  • фета сирене - по желание
  • готварска сметана - 50 мл
  • черен пипер - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред с пасатор разбивам добре спанака. Прибавям яйцата, млякото, брашното, олиото и солта - бъркам в дълбок съд с миксер.

Трябва да се получи смес с нормална гъстота за палачинки. По ваша преценка, ако се налага, добавете още брашно или мляко.

В подмазан тиган изпичам от двете страни палачинките до леко порозовяване.

За плънката настъргвам на едро ренде сварените яйца и половината кашкавал, нарязаната на ситно печена чушка, натрошеното саламурено сирене. Разбърквам и добавям топеното сирене, фета сирене, готварската сметана и черния пипер.

С тази плънка пълня всяка палачинка, като загъвам и краищата, за да не излезе при печенето.

Нареждам палачинките в подмазана тавичка, поръсвам с останалото количество кашкавал и маслото на парченца.

Пека за най-много 10 минути в предварително загрята на 250 градуса фурна. Спаначените палачинки са вкусни както топли, така и студени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: