Начин на приготвяне
Зеленчуците се почистват, лукът се нарязва на ситно, морковът - обелен, се рендосва на едро ренде, спанак се нарязва на ивици.
В тенджера се загрява олио, добавя се нарязаните лук и морков.
Сипва се 2-3 с л вода и оставяме да се задуши и да пусни красивия си цвят морковът. Добавя се спанак и оставяме за кратко да се готви, като се разбърква периодично да не загори.
Когато намали обема си, поръсваме червен пипер и наливаме 1.5 л вода.
Овкусяваме с подправки. Вари се 10-15 минути и прибавяме ориза, готви се, докато омекне. При нужда се долива още вода.
Приготвя се застройката, като се разбива жълтък с кисело мляко, разбърква се с черпак от бульона на спаначената супата и сипваме в тенджерата.
В края на готвенето се натрошава сиренето и поръсваме със смлян черен пипер.
Спаначена супа със сирене и ориз сервираме за обяд!
Добър апетит!