Конфитюр от касис
gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от касис

Конфитюр от касис

ДеницаДеница
Новак
13881418
Конфитюр от касис1 / 2
12/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3 бурканчета
"В килера ви ще се намери ли малко място и за няколко бурканчета конфитюр от касис"

Необходими Продукти

  • касис - 1200 г
  • захар - 3 и 3/4 ч.ч.
  • лимонов сок - от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете всичко в тенджера, разбъркайте и оставете на умерен котлон да заври. Варете 5-10 минути.

Прехвърлете в купа и оставете за 1 нощ в хладилник.

Стерилизирайте 3 бурканчета от 200 г. Пасирайте плодовата смес. Варете я отново за 5 минути, като отпенвате периодично.

Разпределете сместа по бурканите и ги затворете. Стерилизирайте във вряща вода за 10 минути.

Консумирайте след 2-4 седмици, за да има време да се смесят ароматите.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: