Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от касис

Конфитюр от касис

ДеницаДеница
Новак
139414
Конфитюр от касис2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3 бурканчета
"В килера ви ще се намери ли малко място и за няколко бурканчета конфитюр от касис"

Необходими Продукти

  • касис - 1200 г
  • захар - 3 и 3/4 ч.ч.
  • лимонов сок - от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете всичко в тенджера, разбъркайте и оставете на умерен котлон да заври. Варете 5-10 минути.

Прехвърлете в купа и оставете за 1 нощ в хладилник.

Стерилизирайте 3 бурканчета от 200 г. Пасирайте плодовата смес. Варете я отново за 5 минути, като отпенвате периодично.

Разпределете сместа по бурканите и ги затворете. Стерилизирайте във вряща вода за 10 минути.

Консумирайте след 2-4 седмици, за да има време да се смесят ароматите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: