Начин на приготвяне
В сезона на касиса набрах от градината и приготвих този сладкиш с касис, който превърнах в пастички.
В купа се разбиват яйцата със захарта.
Добавете прясно мляко, олио, масло, брашно и бакпулвера.
Разбърква се като кексова смес, сипвате половината плодове в тестото.
Останалите зрънца от касис се поръсват с капки олио и овалвате с 1 ч.л. брашно, те са за декорация отгоре .
В тава с размер 20 на 30 см, намазана с олио и поръсена с брашно, сипете сместа и отгоре набодете касиса.
Печете плодовия сладкиш в загрята фурна 180 градуса до суха клечка.
Извадете охладете и пригответе крема, като в купа разбивате студено прясно мляко с крема на Йоткер без варене, добавяте заквасена сметана и пудра захар.
Сипете в пош без парченцата шоколад и украсете сладкиша с крем и още касис. Декорирайте с парченца шоколад.
Нарежете на пасти и може да почерпите с чаша кафе!
Чудесни пастички с касис!