Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Спаначена салата с дресинг с топъл бекон

Спаначена салата с дресинг с топъл бекон

ДеницаДеница
Новак
139414
Спаначена салата с дресинг с топъл бекон
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Дайте ни на нас диетични спаначени салати, да видите какъв диетичен дресинг с бекон знаем"

Необходими Продукти

  • спанак - 200 г бейби
  • яйца - 2 бр.
  • бекон - 8 резена
  • оцет - 1 с.л. червен винен
  • захар - 1 ч.л.
  • горчица - 1/2 ч.л.
  • сол
  • пипер
  • гъби - 100 г мариновани
  • червен лук - 1 малка глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете от дръжките, измийте и отцедете спанака и го сложете в голяма купа. Сварете яйцата до леко рохкави и ги нарежете на 8 парчета.

Изпържете бекона в собствена мазнина и го отцедете върху домакинска хартия. Запазете 3 с. л. от мазнината. Начупете бекона на парчета.

Сипете мазнината в малка тенджерка и сложете на котлона. С тел за яйца разбийте заедно с оцета, захарта и горчицата.

Подправете със сол и черен пипер. Прибавете маринованите гъби и ситно нарязания лук към спанака и разбъркайте.

Залейте с дресинга и разпределете в 4 чинии. Поръсете с топлия бекон и сложете парчета варено яйце отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: