Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена Салата»Спаначена салата с орехи

Спаначена салата с орехи

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Спаначена салата с орехи
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
26/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Пролетна салата със свеж вкус и неустоим аромат"

Необходими Продукти

  • спанак - 1 голяма връзка
  • зелен лук - 1 връзка
  • пъдпъдъчи яйца - 4 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • маслини - 10 бр. Каламата
  • орехи - 50 г цели ядки
  • кълнове от броколи - или по избор
  • За дресинга
  • зехтин - 3 с.л.
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • дижонска горчица - 1 ч.л.
  • мед - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре и почистваме зелените продукти.

В салатиера накъсваме спанака*, лука нарязваме на колелца, а магданоза на по-едро. Яйцата сваряваме, охлаждаме и режем на четвъртинки.

Ореховите ядки киснем във студена вода от вечерта, като я сменяме 2-3 пъти.

Смесваме продуктите за дресинга, до получаване на хомогенна смес.

Внимателно разбъркваме зелените съставки и към тях добавяме яйцата, орехите и маслините.

Преди сервиране на салатата, овкусяваме с дресинга и добавяме кълновете.* По желание можете да поръсите с микс от запечени семена.

* Никога не режете спанакът, с допира до метала намалява желязото в него. Чувствителен е към водата, не го киснете в нея, а го изплакнете обилно.

* Кълновете добавям преди консумация на салатата. Те са уязвими, особено през горещите дни - изсъхват и губят вида и качествата си!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: