Ароматни речни раци

14/08/2017
"Вино и речни раци - изискано меню, достъпно за всекиго "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 035
  • Преглеждания за месеца460
  • Преглеждания за седмицата57
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тенджера поставяме вода горе-долу, колкото да покрие раците изцяло. Добавяме солта и свежите подправки.

Чесъна го обелваме и слагаме скилидките във водата цели. Измиваме раците и ги почистваме, като махаме с леко въртеливо движение средната част на опашката и издърпваме чревцето.

След като водата заври, добавяме раците. Варим 15 мин., или докато хубаво почервенеят. След готовност ги прецеждаме в гевгир.

Връщаме само раците в тенджерата и заливаме с лимоновия сок. Леко разбъркваме, за да могат всички да поемат от лимона.

Сервираме с добре изстудено бяло вино или напитка по желание!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар