Ароматни речни раци

Ароматни речни раци2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Вино и речни раци - изискано меню, достъпно за всекиго"

Необходими Продукти

  • раци - 1/2 кг живи, речни
  • сол - 1 ч.л.
  • босилек - 3 стръка
  • копър - 3 стръка
  • целина - 3 стръка (листата)
  • риган - 3 стръка
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • лимонов сок - на 1/2 лимон
  • вода - за варене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тенджера поставяме вода горе-долу колкото да покрие раците изцяло. Добавяме солта и свежите подправки.

Чесъна го обелваме и слагаме скилидките във водата цели. Измиваме раците и ги почистваме, като махаме с леко въртеливо движение средната част на опашката и издърпваме чревцето.

След като водата заври, добавяме раците. Варим 15 мин., или докато хубаво почервенеят. След готовност ги прецеждаме в гевгир.

Връщаме само раците в тенджерата и заливаме с лимоновия сок. Леко разбъркваме, за да могат всички да поемат от лимона.

Сервираме с добре изстудено бяло вино или напитка по желание!

Ароматните речни раци са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: