Начин на приготвяне
Пресейте брашното със содата и бакпулвера. Отделно разбийте яйцата със захарта и добавете в брашното. Следва да добавите и олиото, меда и подправките, сока от портокал. Замесете постепенно меко тесто, от което разточете кора и изрежете желаните формички.
Подреждайте ги в намазнена тава или застлана с хартия за печене. Сложете меденките да се изпекат в загряна на 180 градуса фурна до светъл цвят - в противен случай рискувате сладките да станат твърди.
Готовите коледни меденки украсете с разтопен шоколад и захарни снежинки.
По желание може да оформите от тестото топчета и в средата на всяко да сложите по една орехова ядка.
Съхранявайте сладките в кутия.
Вкусни и ароматни сладки за празника!
Коментари