Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Речни раци на жар

Речни раци на жар

Речни раци на жар
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"С тези речни рачета на жар можете да се поглезите с деликатес докато лагерувате на реката. А ето че едно детенце бърза да ги опита."

Необходими Продукти

  • речни раци - 20 бр.
  • сол
  • жар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За осъществяването на тази рецепта е необходимо да се запали огън до получаване на жар. Трябва да се уловят раци, като се подбират по-големите. Излизат повече привечер.

Хващат се точно зад щипките, за да не ви ощипят. Докато са сурови се отчупва средната част на опашката. Заедно с нея излизат и вътрешностите на рака.

Издърпват се. Слагат се върху жаравата и се пекат до почервеняване от двете страни. Сготвят се много бързо. Изкарват се в чинийка.

Най-хубава част за ядене на печените раци е опашката. Отчупва се и се изкарва месцето. Посолява се по желание. Може да има и хайвер. Разтваря се коремчето.

Има месце и в щипките.

С тези речни раци на жар можете да се поглезите с деликатес, докато лагерувате на реката. А ето че едно детенце бърза да ги опита.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: