Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пържени тиквички»Пържени тиквички със сос Винегрет

Пържени тиквички със сос Винегрет

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • тиквички - към 1 кг
  • сол
  • брашно - за овалване
  • нишесте - натурално, за овалване
  • олио - за пържене
  • яйца - 2 броя
  • олио - 100 мл
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • оцет - 1 и 1/2 ч.л.
  • лук - 3 стръка зелен
  • магданоз - 2 с.л. скълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и подсушете тиквичките. Нарежете ги на кръгчета и ги посолете.

Потапяйте всяка тиквичка в смесени равни части брашно и нишесте и пускайте да се пържат до златисто в сгорещена мазнина.

Сварете твърдо яйцата, обелете ги и ги намачкайте или нарежете ситно.

Разбъркайте 100 мл олио с водата, оцета и сол на вкус. Добавете натрошените яйца, скълцания лук и магданоз.

Добре разбийте с телена бъркалка. Ако сос Винегрет се получи гъст, разредете го с малко вода или оцет.

Поднесете пържените тиквички с така приготвения сос Винегрет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
42
32
20
10
Дай твоята оценка: