Начин на приготвяне
Нарежете пилешкото месо на парчета и го сварете.
Измийте, почистете и нарежете зеления боб и морковите на парчета и ги пуснете във вряща вода за 15 минути, след което ги отцедете от водата.
Вземете тавичка и сложете отцедения боб и морковите.
Нарежете на дребно главата лук и доматите. Сложете ги и тях в тавичката.
Поръсете със зеленчуковата подправка, брашното и червеният пипер.
Разпределете късчетата месо между зеленчуците и полейте с олиото.
Залейте със 1 ч.ч. топла вода и посолете, ако е необходимо.
Сложете тавичката в загрята фурна и гответе за около 30 минути на 180 градуса.
Пригответе заливката, като разбиете яйцата със киселото мляко, брашното и щипка сол.
Извадете тавичката от фурната и залейте с получената смес.
Върнете отново във фурната и гответе още около 15 минути до получаване на хубав загар на заливката.