Начин на приготвяне
Измиваме месото и го заливаме с три литра студена вода. Поставяме го да ври на не много силен огън.
От момента, в който започне да се образува пяна, започваме непрекъснато да отделяме пяната с решетъчна лъжица.
Огънят не бива да е много силен, за да може отделянето на пяната да е постепенно. Когато понамалее отделянето на пяната, изваждаме месото, а бульона прецеждаме през двойно прегъната марля.
След това отново връщаме месото към бульона, добавяме солта, пипера, цялата глава лук и дафиновия лист.
Когато заври, огънят се намалява и се оставя да къкри на тих огън около 2 часа или докато месото омекне.
Отново прецеждаме самия бульон. Поставяме в дълбока чиния с няколко късчета месо.
Коментари