Начин на приготвяне
Почистете и измийте крачетата. Залейте със 2 литра студена вода и варете, докато месото се отдели от кокала (около 90 минути, ако е нужно долейте още вода).
Извадете крачетата да изстинат и прецедете бульона в друга тенджера. Обезкостете крачетата и върнете месото в прецедения бульон. Посолете на вкус със сол и черен пипер.
Сварете прясното мляко и го прибавете към бульона. Щом заври, отстранете от огъня. Запържете в олиото червения пипер и го сипете в чорбата.
Поднесете пачата гореща, поръсена със лют червен пипер, счукан чесън и оцет на вкус.
Коментари
Лично аз я готвя така:
В 5 литрова тенджера под налягане се слагат почистени:
4- крачета
2-уши
10- зърна черен пипер
2-зърна бахар
1- дафинов лист
1-глава чесън (белен)
1- глава кромид лук (белен)
2- чаени лъжици сол
3 -супени лъжици соев сос
100 мл. вино
Залива се със студена вода.
Като заври, огъня се намаля и така ври 1 час. Следва обезкостяване, бульона се прецежда, чесъна и лукът се пюрират. Всичко се смесва.
Поднася се с марината от счукан чесън и оцет........ другото е история!