Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Сливенска туршия

Сливенска туршия

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Сливенска туршия1 / 2
20/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
145 мин.
"Всяка година затваряме по не по един вид туршия, която до този момент не сме опитвали! Така килерът ни е пълен с вкусна зимнина!"

Необходими Продукти

  • чушки - 5 кг здрави зелени пиперки
  • домати - 5 кг здрави зелени
  • зеле - 1 брой средно голяма
  • целина - 2 глави
  • моркови - 2 кг
  • магданоз - 2 връзки
  • черен пипер - 25 - 30 зърна
  • вода
  • оцет - равно количество с водата за саламурата
  • сол - 60 г на литър течност, за саламурата
  • захар - по 10 г на литър течност
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на ивици и се смесва с нарязаните на кубчета или пръчици моркови и целина, едро нарязания магданоз и черния пипер. Наредете в буркани измитите домати и пиперки, като между редовете сложете от горната смес.

Към сместа от вода и оцет се прибавят захарта и солта. Течността се сварява и се оставя да изстине, след което с нея се залива туршията.

Бурканите се затварят плътно и се прибират на хладно място и тъмно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
51
43
32
21
10
Дай твоята оценка: