Начин на приготвяне
Захарта и маслото се разбиват. Яйцата се прибавят постепенно. Бакпулверът и брашното се смесват и се добавят към яйчената смес с млякото и лимоновия сок.
Сместа се изсипва в намазана правоъгълна форма. Повърхността се заравнява и се пече във фурната на 50 % мощност 7-8 минути. След това на ''силно'' 1-2.
Кексът трябва да престой в тавичката 5 мин и се изважда.
Маргаринът се разбива, прибавя се захарта, портокаловият сок и боята. С тази смес, поставена в хартиена фуния, разрязаният на 3 пласта кекс се слепва.
Маргаринът, млякото и лимоновият сок за глазурата се смесват и се слагат във фурната на 5% мощност 1 и 1/2 мин. Прибавя се захарта и боята.
Разбива се до гладка маса. Кексът се намазва с глазурата и се украсява с портокалови и лимонови резенчета.