Полезна Тахан халва

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Полезна Тахан халва
Снимка: Анонимен
2 / 4
20/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
"Спокойно, тази Тахан халва е полезна, затова хапвайте на воля"

Необходими Продукти

  • слънчоглед - 150 г печен белен
  • фурми - 5 бр.
  • мед - 2 ч.л.
  • стафиди - 1 с.л. златни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме слънчогледовите семки в блендер и пасираме, докато се смелят добре.

След това добавяме фурмите и стафидите и отново пасираме за 5 минути. Сипваме меда и смесваме в блендера до еднородна смес.

Покриваме съд по желание с прозрачно фолио и сипваме вътре сместа като притискаме много хубаво.

Не е необходимо да чакаме халвата да се стегне.

Можем да я извадим от формата и да я нарежем и сервираме веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: