Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар до получаване на гъст, пухкав и плътен крем. За целта е важно яйцата да са на стайна температура.
Пресейте брашното към сместа и разбъркайте внимателно и леко до усвояването му, но без да позволявате пухкавото кремче да сляга.
Покрийте тавичката от фурната (40/30 см.) с хартия за печене и сипете сместа за пандишпановия блат като заравните по цялата повърхност на тавата.
Печете 12 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Пригответе си чиста кухненска кърпа, напръскайте я леко с вода, за да се навлажни и поръсете със кристална захар.
Изпечения блат обърнете както е горещ върху кърпата, а по хартията прокарайте кубче лед, след това внимателно я отделете.
Завийте на руло заедно с кърпата, а отгоре сложете още една или запечатайте с алуминиево фолио. Така оставете да изстине.
Натрошете или смачкайте с вилица тахан халвата за пълнежа. Има видове, които не са толкова ронливи, в такива случай я смилам в блендер на средна скорост.
Смесете с маслото - меко, на стайна температура, докато получите гладка смес.
Отвийте кърпите и разгънете изстиналия блат. Намажете равномерно с пълнежа и завийте пандишпановото руло отново.
Тъй като халвата е много сладка, пластът не е дебел, но вие ако предпочитате, си пригответе повече пълнеж, въпрос на вкус е.
Готовото сладко руло може да консумирате на момента или да сложите в хладилник, за да се втвърди крема от масло и халва.
Идеята за тази комбинация ми дойде от спомена за детските години, когато в училищния стол или в дома ми често за закуска хапвахме филия хляб, намазана със смес от тахан халва и масло.
В комбинация с пандишпановия блат на рулото също е прекрасно и носи много любими спомени за вкусове от детството.
Дано и на вас ви хареса това пандишпаново руло с тахан халва и да ви е сладко и вкусно!
Коментари