Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Ципура на фурна с каперси и зелен сос

Ципура на фурна с каперси и зелен сос

Ципура на фурна с каперси и зелен сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ципури - 4 бр.
  • магданоз - 2 връзки
  • сушени домати - 2 шепи
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • зехтин - 1 ч.ч. или олио
  • лимони - сок от 1 бр.
  • каперси - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се филетира, почиства се от костите и люспите.

Сушените домати се поставят в студена вода, докато набъбнат.

Каперсите, магданозът, чесън, зехтинът, лимоновият сок, черният пипер и солта се смесват и се пасират, докато стане на пюре.

Покрива се тава с хартия за печене, намазана с мазнина, и върху нея се подреждат вече набъбналите домати.

Върху тях се нарежда по едно филе с кожата надолу, върху него се разпределя от зеления сос и отгоре се покрива с другото филе.

Така се приготвят и останалите риби, поръсват се със сол и черен пипер и се слагат да се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 мин.

След като се извади, се сервира с останалия сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: