Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Ципура на плоча със сос от домати и каперси

Ципура на плоча със сос от домати и каперси

Ципура на плоча със сос от домати и каперси
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Най-ароматната и вкусна рецепта за ципура, която някога сте опитвали. Истинска наслада за небцето!"

Необходими Продукти

  • ципура - 2 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • тарос - 2 стръка
  • магданоз - 4 стръка
  • сол
  • зехтин
  • За соса
  • зехтин - 3 с.л.
  • лук - 1/2 глава
  • пресен лук - 3 стръка
  • домати - 2 бр.
  • сол
  • каперси - 2 с.л.
  • босилек - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ципурата за рецептата се почиства, измива се и се подсушава с кухненска хартия. Посолява се и се намазва със зехтин и лимонов сок. Така се оставя за около час, за да поеме от ароматите и да стане още по-вкусна и крехка.

Преди да се сложи да се пече рибата на плочата, се правят малки прорези върху кожата и, а вътре в корема се слагат резенчета лимон, пресни стръкове естрагон и магданоз. Пече се до златисто на загрята плоча, като внимаваме да не загори.

Сосът се приготвя, като в сгорещен зехтин се задушат нарязаният на дребно стар и пресен лук. След като омекнат, се прибавят нарязаните на дребно домати.

Добавя се сол на вкус, разбърква се периодично, докато се посгъсти. Когато сосът за рибата, е почти готов, се прибавят каперсите и нарязаният пресен босилек.

Печената ципура се сервира още топла с така приготвения сос.

Насладете се на неустоима ципура на плоча със сос от домати и каперси!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: