Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Печени рулца от кайма с кашкавал

Печени рулца от кайма с кашкавал

Печени рулца от кайма с кашкавал
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Непретенциозни, ама вкусни - две причини да ги приготвите и опитате още днес"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г свинска
  • лук - 1 малка глава
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • сух хляб - 2 филии
  • прясно мляко - 100 мл
  • магданоз
  • риган
  • кашкавал - 80 г
  • олио - за поръсване
  • бира - 50 мл
  • краставица - 1/2
  • печени моркови
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва с нарязан ситно лук. Сухият хляб се накисва в прясно мляко, отцежда се леко и прибавяме в каймата. Подправяме със сол, черен пипер, кимион, риган и нарязан ситно пресен магданоз. Омесва се добре и оставаме за 10 минути.

Нарязват се ленти кашкавал, а те се режат на по малки парчета. Гребва се с лъжица от каймата, с мокри длани се оформя плоска питка и поставяме парче кашкавал.

Оформя се рулце и нареждаме в тава, намазана с мазнина. Така се оформя цялата смес. Отгоре се поръсва с малко олио и сипваме бирата в тавата.

Печем в загрята фурна 180 градуса за 30 минути до готовност. Сервираме с ленти зеленчуци от краставица и печени моркови. Вкусно предястие или основно вие си преценете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: