Начин на приготвяне
Каймата се омесва с нарязан ситно лук. Сухият хляб се накисва в прясно мляко, отцежда се леко и прибавяме в каймата. Подправяме със сол, черен пипер, кимион, риган и нарязан ситно пресен магданоз. Омесва се добре и оставаме за 10 минути.
Нарязват се ленти кашкавал, а те се режат на по малки парчета. Гребва се с лъжица от каймата, с мокри длани се оформя плоска питка и поставяме парче кашкавал.
Оформя се рулце и нареждаме в тава, намазана с мазнина. Така се оформя цялата смес. Отгоре се поръсва с малко олио и сипваме бирата в тавата.
Печем в загрята фурна 180 градуса за 30 минути до готовност. Сервираме с ленти зеленчуци от краставица и печени моркови. Вкусно предястие или основно вие си преценете.