Начин на приготвяне
Измиваме и подсушаваме тиквичките. Нарязваме ги на дълги ивици.
В дълбок съд ги мариноваме със сол, зехтин и черен пипер.
Печем тиквичките на скара от двете страни.
В друг съд намачкваме саламуреното сирене, пармезана и настъргваме малко от кашкавала. Смесваме заедно с магданоза и малко черен пипер.
На вече изпечените тиквички слагаме в края по малко смес от сирената и навиваме на руло, като забождаме с клечка за зъби, за да не се разгърне. Може да се използват и клечки за ордъоври.
Така навитите рулца се нареждат в плато и се украсяват по ваше желание. Тук в случая съм подредила останалия кашкавал.
Рулцата от тиквички с кашкавал и сирена са готови.
Коментари