Икономично песто с босилек

Viktoriya AfzaliViktoriya AfzaliГотвач10510112
21/08/2017
"Икономично песто, което по нищо не отстъпва на вкуса на оригиналното песто! Убедете се сами"
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 426
  • Преглеждания за месеца317
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • босилек - 1 голяма връзка
  • слънчогледови семки - 100 г суров белен слънчоглед
  • сирене - 50 г краве
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - 1 щипка
  • олио - 150 - 200 мл
  • За сервиране
  • сухари
  • чери домати
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме босилека. Накъсваме листата и ги слагаме в купа, подходяща за пасатор. Обелваме чесъна и го режем на парченца. Изсипваме олиото. Пасираме докато се смелят листата.

Изсипваме солта, ядките и натрошеното сирене. Пасираме до хомогенна смес.

Сервираме босилековото песто, като намазваме сухари с него и слагаме по едно срязано чери доматче на всяка филийка.

Пестото се съхранява в хладилник в буркан с капачка, за да не потъмнява.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар