Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Пържоли»Наденици и мариновани пържоли на скара

Наденици и мариновани пържоли на скара

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Наденици и мариновани пържоли на скара
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
23/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Цър-пър най-обичаме и в любов вечна му се вричаме"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 6 бр.
  • соев сос - 4 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • черен пипер - 2 щипки
  • универсална подправка - 1 щипка
  • горчица - 1 ч.л.
  • наденици - 10 бр. по избор
  • лимонов сок - от 1 1/2 лимон
  • чорбаджийски чушки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме всички съставки, разбъркваме добре и заливаме месото с маринатата. Оставяме в хладилника като ги покриваме с фолио, за да поемат от нея.

След това подготвяме скарата като я загряваме и намазняваме.

По наденицата се правят няколко леки разреза и се слага да се изпече хубаво на загрятата скара.

На скарата поставяме и маринованите пържоли.

Обръщаме както наденицата така и пържолите от двете страни до готовност. На скарата поставяме и чорбаджийските чушки да се изпекат.

Поднасяме в чиния като слагаме по една пържола и две наденички, които поръсваме с лимоновия сок и отгоре прибавяме по две чорбаджийски чушки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: