Начин на приготвяне
Пчелният мед и захарта се сипват в купа с бирата. Разбъркват се, докато се разтворят в нея. Добавя се сол на вкус, черен пипер, пресованите скилидки чесън и зехтина.
Освен за свински пържоли тази марината е много подходяща и за ребърца на скара.
Пържолите се слагат в дълбок съд с похлупак и се заливат с маринатата. Похлупват се и се прибират в хладилник за поне 2 часа или за цяла нощ.
След като са се мариновали, се слагат върху добре загрята скара, предварително намазана с парче сланина. Изпичат се и от двете страни до готовност.
Изпечените пържоли се прибират в тенджера или друг подходящ съд с капак и се оставят захлупени поне 20 минути да си починат върху вече слабата скара.
Поднасят се топли и с подходяща гарнитура.
Коментари